Volledig scherm
© Jurriaan Balke

Extra onderzoek naar bekentenis ex-verdachte in zaak Mien Graveland

DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch laat extra onderzoek doen naar de bekentenis van de voormalig hoofdverdachte in de strafzaak over de fatale beroving van Mien Graveland in 2014. Samen met drie medegedetineerden aan wie hij de overval heeft opgebiecht zal de ex-verdachte worden verhoord. Het hof heeft dat donderdag besloten op verzoek van de veroordeelde verdachten.

 1. Eis: Celstraffen van 22, 18 en 12 jaar voor hoofdverdachten van dodelijke overval op Mien Graveland uit Helmond, advocaten woensdag aan zet

  Eis: Celstraf­fen van 22, 18 en 12 jaar voor hoofdver­dach­ten van dodelijke overval op Mien Graveland uit Helmond, advocaten woensdag aan zet

  DEN BOSCH - Rizwan V. heeft zonder twijfel de Helmondse Mien Graveland (86) drie jaar geleden doodgeslagen in haar woning en verdient daarom 22 jaar cel. Henk van D. uit Nuenen heeft haar op zijn minst zwaargewond zien liggen maar haar zo achtergelaten en dat kost hem 18 jaar cel. Jacky W., medekampbewoner had het opgezet maar is niet binnengeweest. En dat is goed voor 12 jaar. Dat eiste het Openbaar ministerie dinsdagmiddag. Woensdag is het woord aan de advocaten. 
 2. Bert Tip beschrijft in nieuwe boek industriële voetafdruk van Philips in Nederland
  PREMIUM

  Bert Tip beschrijft in nieuwe boek indu­striële voetafdruk van Philips in Nederland

  Ooit geweten dat Philips een mosselpellerij had in Zeeland? Of dat Helmondse medewerksters hun fabriek bezetten omdat ze niet naar Eindhoven wilden? Het valt allemaal te lezen in het nieuwe boek 'Philips in Nederland' van Philipsman Bert Tip. Zelf noemt hij het een bladerboek. Met veel historische foto's uit het archief van de 'cumpany' en interviews met oud-topmannen. Oud-Philipsgedienden kunnen herinneringen ophalen, nieuwe generaties - ook expats want het boek is tweetalig - kennismaken met het verleden.

In samenwerking met indebuurt Helmond