Volledig scherm
PREMIUM
Fabiënne Wachters uit Helmond fietst door haar straat in Brandevoort. © FotoMeulenhof

Fabiënne uit Helmond (19) overleefde kanker en fietst nu geld bijeen voor lotgenoten

HELMOND - Kinderen die kanker hebben, krijgen veel steun van de vereniging VOKK. Fabiënne Wachters (19) weet dat als geen ander. Daarom wil de Helmondse iets terug doen door een sponsorfietstocht te rijden.

Op de slaapkamer van Fabiënne Wachters hangt al jaren een vrolijk ogende ketting. Ruim negentig kralen in uiteenlopende kleuren en vormen vertellen desondanks een niet zo leuk verhaal: hoe zij op haar negende lymfeklierkanker kreeg en er weer van genas. Het is een zogeheten Kanjerketting.

  1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott  in Helmond
    PREMIUM

    Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

    HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.

In samenwerking met indebuurt Helmond