Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurslid Mario Podda van Oranje Zwart. © Kees Martens

Failliet Oranje Zwart Helmond zit vol vragen

HELMOND - De failliet verklaarde voetbalvereniging Oranje Zwart Helmond zit met tal van vragen. Waar kwam die onbekende vordering ineens vandaan? Heeft het zin om in beroep te gaan? Kunnen de teams komend weekend spelen? Het is allemaal nog onduidelijk.

Het faillissement van Oranje Zwart werd dinsdagmiddag uitgesproken door de Rechtbank Oost-Brabant. De club heeft kennelijk bij meerdere partijen niet aan zijn betalingsverplichtingen voldaan. Zo’n geval van ‘pluriformiteit’ is een grond voor faillissement, bevestigt de advocaat van Oranje Zwart, mr. Jan-Willem de Rijk. Verder moet hij de uitspraak nog bestuderen.

  1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
    PREMIUM

    Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

    EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Helmond