Volledig scherm
PREMIUM
Fons de Visscher (m) met zoon Pepijn en dochter Fleur in de vestiging aan de Ferdinand Bolstraat © Seafood Bar

Familie De Visscher uit Helmond blijft strijden na crowdfundingsactie

HELMOND - De Helmondse familie De Visscher heeft goede hoop dat hun viswinkel The Seafood Shop in Amsterdam tóch open kan blijven. De juridische strijd tegen de gemeente werd gisteren hervat. ,,We hebben goede hoop dat we alsnog gelijk krijgen.”

Bij de voorzieningenrechter in Amsterdam werd feitelijk de sluiting van de viswinkel in de Leidsestraat aangevochten. Over twee weken wordt duidelijk of de familie De Visscher uit Helmond in het gelijk wordt gesteld.

 1. Vooroordelen verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  Vooroorde­len verdwijnen bij Human Library in Helmond door échte verhalen

  HELMOND - ‘Drempel’ is het woord dat zaterdagmiddag in de Helmondse bieb vaak valt tijdens Human Library. De bibliotheekbezoekers ontmoeten onder meer mensen met handicaps, verslaafden, transgenders en vluchtelingen. Mensen die vaak met vooroordelen geconfronteerd worden en soms ver van de leefwereld van hun gesprekspartners af staan. Of in een metafoor uitgedrukt: achter de kaft schuilt een misschien wel interessant boek.
 2. Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeidersgezin, maar mocht wel op ballet
  PREMIUM

  Helmondse 'Billy Elliot' (79) komt ook uit arbeiders­ge­zin, maar mocht wel op ballet

  HELMOND - Zijn levensverhaal lijkt op dat van Billy Elliot. Jan Smits (79) uit Helmond groeide op in een arbeidersgezin en schopte het tot professioneel balletdanser in internationale voorstellingen. Hij was bevriend met Wim Sonneveld, schudde de handen van het complete Koninklijk Huis maar werkte ook noodgedwongen in de centrale keuken van Philips. „Ik heb me nooit iets aangetrokken van opmerkingen.”

In samenwerking met indebuurt Helmond