Volledig scherm
Monument Mariëlle Markgraaff © René Manders

Familie gedode Marielle Markgraaff uit Helmond: 'Vijfduizend euro voor gouden tip'

HELMOND - Mariëlle Markgraaff (37), moeder van twee dochters, werd zeven maanden geleden doodgeslagen. Moeder en zus bleven achter met vragen: "Je verdenkt iedereen, maakt jezelf gek."

"Ik hoor allemaal sirenes", zegt de jongste kleindochter maandagavond 22 februari tegen haar oma Trien. Die wijst op de tv in de woonkamer van haar woonwagen. Het gaat er in de gevangenisserie celblok H heftig aan toe. Maar de sirenes komen niet uit de luidsprekers. Dertig meter verderop aan de Bakelsedijk probeert ambulancepersoneel het leven van hun moeder en dochter Mariëlle Markgraaff te redden. Tevergeefs. De 37-jarige Helmondse overlijdt langs het fietspad aan de gevolgen van een ernstige hoofdwond.

Stil
Zeven maanden later weten haar moeder Trien en zus Anita nog altijd niet wie daarvoor verantwoordelijk is. De politie en het Openbaar Ministerie zetten geen zichtbare stappen meer sinds in april Dennis K. werd opgepakt. Die stond na een paar dagen weer op straat. Daarna bleef het stil. Inmiddels staat het onderzoek op het punt te worden gestaakt. Aan tafel in de woonwagen van moeder Trien doen ze hun verhaal. In de hoop dat dat alsnog iets losmaakt. En om een beloning uit te loven. "Vijfduizend euro voor de gouden tip. En anders gaan we naar Peter R. de Vries", zegt Trien.

Afsluiten
De twee willen maar aangeven dat ze zich er niet bij neerleggen. Want zonder de schuldige achter de tralies kunnen ze het drama niet afsluiten. Anita: "Hebben wij contact met de dader? Woont hij in de straat? Je gaat iedereen verdenken en maakt jezelf gek."

Lees het hele interview zaterdag in het ED of in de digitale krant