Volledig scherm
PREMIUM
Het supportershome in het nieuwe stadion bevindt zich onder de tribunes © ED

Fans Helmond Sport mogen hopen op supportershome

HELMOND - De gemeente Helmond heeft toch een plek gevonden voor een supportershome in het nieuwe stadion op De Braak. Maar: de stad gaat niet betalen voor de realisatie en exploitatie van het honk. En dus zijn Helmond Sport en de fans weer aan zet. 

In de zuidwest-hoek van het nieuwe stadion op De Braak kan er alsnog een supportershome worden gerealiseerd voor de fans van Helmond Sport. De gemeente Helmond en de ontwerpers van de nieuwe campus hebben onder de tribunes een ‘loze ruimte’ gevonden. Daar zouden Helmond Sport-fans rond de thuisduels kunnen samenkomen. Wethouder Harrie van Dijk: ,,Het is een ruimte van ongeveer negentig tot honderd vierkante meter. En supporters kunnen vanaf daar meteen het vak op”, legt hij uit. ,,Deze plek is haalbaar en betaalbaar. Maar daarvoor moeten we wel in gesprek met de club en de supporters. De gemeente gaat het home niet betalen.”

  1. Optocht Son en Breugel verzet naar dinsdag; Valkenswaard en Weert gaan zondag niet door
    Update!

    Optocht Son en Breugel verzet naar dinsdag; Valkens­waard en Weert gaan zondag niet door

    EINDHOVEN - Na Valkenswaard en Eindhoven is ook de optocht in Son en Breugel van zondag afgelast. De Krutjesrapers verplaatsen hun stoet naar carnavalsdinsdag. Het is de eerste optocht die verzet wordt vanwege de slechte weersomstandigheden. De tochten in Valkenswaard en Weert gaan zondag ook niet door. Alle andere carnavalsstoeten gaan vooralsnog wel door, soms in aangepaste vorm om het risico van rukwinden te beperken.

In samenwerking met indebuurt Helmond

Poll

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

Natuurlijk heet Helmond tijdens carnaval ...

  • Keiebijtersstad (28%)
  • Kattegat (27%)
  • Keiestad (44%)
1258 stemmen