Het supportershome in het nieuwe stadion bevindt zich onder de tribunes
Volledig scherm
Het supportershome in het nieuwe stadion bevindt zich onder de tribunes © ED

Fans van Helmond Sport kunnen home huren

HELMOND - Helmond Sport en fans van de club hebben positief gereageerd op het plan om een supportershome te realiseren in een van de hoeken van het nieuwe stadion op sportpark De Braak. De supporters lijken zelf de huur te moeten gaan betalen.

Het nieuwe honk, van ongeveer honderd vierkante meter, gaat naar verluidt een ton kosten. Dat bedrag is nodig om de ruimte veilig te maken en in te richten. Ook moet er een langdurig huurcontract worden opgesteld. De gemeente Helmond heeft duidelijk gemaakt dat het zeker niet voor die inrichtings- en exploitatiekosten wil opdraaien.

Helmond Sport, dat eerder aangaf geen geld te hebben voor een supportershome, zal op zoek gaan naar een creatieve oplossing. De supporters zullen in de toekomst waarschijnlijk zelf de huur bijeen moeten gaan brengen.

,,Wethouder Harrie van Dijk heeft positief meegedacht om onze supporters te faciliteren", zegt voorzitter Frans Stienen van Helmond Sport. ,,Wij gaan nu met onze supportersclubs in gesprek. Begin december hopen we meer nieuws te hebben."

Samenwerken

Erik van Kilsdonk, voorzitter van de supportersvereniging Helmond Sport (SVHS), is blij dat de gemeente een optie aandraagt. Vorige maand nog leek een home erg ver weg. Helmond Sport had immers geen geld voor de huisvesting van de eigen fans. En die roerden zich na die mededeling. ,,Die helpende hand is alvast positief. Of wij ervoor openstaan om zelf de huur te gaan betalen? We zullen met alle fans moeten gaan samenwerken om dit mogelijk te maken", zegt Van Kilsdonk. ,,Maar we hebben ook nog vragen. Wie het gaat uitbaten? Wat zijn de eisen van de gemeente? Is die honderd vierkante meter inclusief toiletten en keukentje?"

Bij supporterscollectief We Are Helmond leven, ongeveer, dezelfde vragen. Ze zijn blij dat de gemeente zich inspant. ,,Maar we hebben wel onze bedenkingen over de genoemde vierkante meters", laten zij in een reactie weten. ,,Eerder hebben we aangegeven met 250 vierkante meter vooruit te kunnen, maar nu wordt slechts honderd vierkante meter genoemd. Inclusief bar en toiletten blijft er dan maar zeer beperkt ruimte over, goed voor maximaal 60 tot 70 supporters."

Te klein

Wanneer er belangrijke wedstrijden worden gespeeld in het nieuwe stadion op sportpark De Braak, is de ruimte zeker te klein, zeggen de fans. ,,Daarom gaan we graag met de club en de gemeente in overleg om de mogelijkheden te bespreken. Wat betreft de stelling van de wethouder dat de fans verantwoordelijkheid zijn voor het financiële plaatje: die uitdaging gaan we graag aan."

In samenwerking met indebuurt Helmond