Volledig scherm
Deurneseweg in Helmond. © Google Streetview

Fietser bedreigt groepje scholieren met mes in Helmond

HELMOND - Een fietser heeft vorige week een groepje jongeren met een mes bedreigd op de Deurneseweg in Helmond. Inmiddels is bij de politie bekend wie de dader is. Dat meldt een wijkagent op Twitter. 

Het incident gebeurde toen een aantal scholieren van school richting huis fietste. Niemand is bij de bedreiging gewond geraakt. Een woordvoerder van de politie meldt dat het om een eenmalige actie ging. ,,Al horen we het graag als er mensen zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt.”

Een wijkagent kwam op de hoogte van de bedreiging via een WhatsApp-groep van de buurtpreventie. Daarin werd een melding gedaan. 

De wijkagent heeft dinsdag gepost op de Deurneseweg, maar dat leverde niks op. Een dag later werd er een foto van de dader verspreid, in de hoop hem op te kunnen sporen. Dat is blijkbaar gelukt, want de identiteit van de verdachte is inmiddels bekend bij de politie.

  1. Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
    PREMIUM

    Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

    DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.

In samenwerking met indebuurt Helmond