Volledig scherm
De rechtbank van 's-Hertogenbosch © ANP

Fikse werkstraffen voor gezinnen uit Helmond

DEN BOSCH - Leden van twee Helmondse gezinnen krijgen fikse werkstraffen omdat ze in 2015 gestolen kledij in huis hadden liggen en of verkochten. Het neefje zou het spul bij twee inbraken hebben verzameld, maar een daarvan vindt de rechtbank niet bewezen. 

De buit van die eerste inbraak bracht de jongeman de volgende dag naar zijn tante. Dat is erg kort na het stelen ervan, ziet de rechtbank, maar ook niet zo kort dat hij ze niet op een andere manier in handen kan hebben gekregen. Hij kreeg desondanks toch de drie maanden cel met drie maanden voorwaardelijk die het OM eiste. 

Tegen vrijwel alle zes anderen was 120 uur werkstraf geëist. Een verdachte kreeg er veertig meer, de andere vijftig minder, de drie resterende de gevraagde 120 uur. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mierlo-Houtse leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'
    PREMIUM

    Mier­lo-Hout­se leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'

    HELMOND - Hij laat een stuk van een opengeklapte raket zien, een Brits munitiekistje met granaatscherven en een plank met zo’n scherf erin. „Komt hier uit het dak.” Hij wijst ook op de sporen van kogels in de voorgevel van zijn huis. Als het gaat over de Tweede Wereldoorlog is het belangrijk om alles zo tastbaar mogelijk te maken, weet Mario Coolen. Zeker bij kinderen. „Déze Engelse soldaten zijn dáár op het spoor gestorven.”

In samenwerking met indebuurt Helmond