Volledig scherm
De nieuwbouw van Fontys Hogescholen op de Automotive Campus in Helmond bereikte maandag zijn hoogste punt. © Simon Rood

Fontys wil al zijn nieuwe scholen in Helmond bouwen, want daar gaat het snel

HELMOND - Fontys Hogescholen bouwt voortaan al haar nieuwe schoolgebouwen in Helmond. Want zo snel als het nieuwe pand op de Automotive Campus in Helmond uit de grond wordt gestampt, heeft directeur Ella Hueting nog niet eerder meegemaakt. 

Met die grap verrichtte Hueting maandagochtend de officiële handeling bij het bereiken van het hoogste punt. Daarbij bedankte ze de gemeente Helmond voor de vlotte medewerking. De Helmondse wethouder Jos van Bree reageerde gevat op het voornemen van Hueting: ‘daar houd ik je aan.’

Op de Helmondse campus krijgen in december de derde- en vierdejaars studenten Automotive onderdak. Die krijgen nu nog les in Eindhoven. Ook trekken het Lectoraat Automotive en de afdeling Zakelijke Dienstverlening Automotive (onder meer cursussen) in. Dat de bouw zo snel gaat, komt mede door de constructie: die bestaat uit staal, volgens het principe van 'hallenbouw'.

Het nieuwe lesgebouw heeft een vloeroppervlakte van 870 vierkante meter over twee verdiepingen. In het hoofdgebouw van de Automotive Campus wordt op dit moment een ruimte gerenoveerd. Die wordt tussen januari en september tijdelijk ingenomen door eerste- en tweedejaars van Fontys. Daarna kunnen zij terecht in een nieuw onderkomen op de Rondom op het terrein van de TU/e in Eindhoven.

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond