Volledig scherm
Foodtruck Boca Grande van Tim van der Linden uit Helmond, hier op locatie in Den Haag. © Boca Grande

Foodtruck Boca Grande uit Helmond is verbaasd om restaurant La Bocca Grande

HELMOND - Niet iedereen in Helmond is blij met het nieuwe Italiaanse restaurant La Bocca Grande van Hugo Molleman. Tim van der Linden rijdt al tweeënhalf jaar rond met zijn Mexicaanse foodtruck Boca Grande.

De Helmonder vindt dat de namen te veel op elkaar lijken en wil dat Molleman een nieuwe verzint. „Twee dezelfde namen in één stad, dat kan toch niet?”

Molleman is dat niet van plan. „Dat gaat niet gebeuren. Zo'n naam kun je niet beschermen. Het is gewoon Italiaans voor de grote mond. Alleen fantasienamen kun je beschermen. Fijn is het niet, maar het is puur toeval. Ik wist niet van het bestaan.”

Google

Van der Linden vindt dat Molleman 'een keertje had moeten googelen'. Molleman zegt dat wel meer restaurants La Bocca heten. „In Eindhoven zit er een. Zelf heb ik de naam een keer gezien in Italië. Het is net als met Rhodos, Sicilia of de Blauwe Lotus: die namen komen vaak voor.”

Overigens zijn de verschillen tussen de twee zaken groot. Van der Linden serveert Mexicaans eten, Molleman Italiaans. Vandaar ook het verschil in spelling: Boca is Spaans voor mond, Bocca de Italiaanse vertaling.

Volledig scherm
De vernieuwde gevel van Italiaans restaurant La Bocca Grande aan de Kerkstraat in Helmond. © Simon Rood
  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond