Fout, fouter, foutst op Foutdoor in Helmond

VideoHELMOND - Mannen met plaksnorren en matten in hun nek, vrouwen in tijgervelletjes en nep bont, vriendengroepen in fluo jaren tachtig trainingspakken en stelletjes vermomd als nerds. Recreatieplas Berkendonk werd zaterdag bevolkt door een paar duizend ‘foute’ gasten die zich allemaal hadden uitgedost voor de eerste editie van festival Foutdoor. 

Festival Foutdoor in Helmond.
Volledig scherm
Festival Foutdoor in Helmond. © Sem Wijnhoven - FotoMeulenhof

Op Foutdoor was alles maar dan ook alles ‘fout’. Van de Duitse après ski-feestmuziek van Helmonder Immer Hansi en de covers met een fout sausje van Aarle Rixtelnaar Zanger Hans tot  Snollebollekes uit Best. Ook de aangerukte dj's gingen tot het gaatje met op hun playlists artiesten als de Spice Girls en Britney Spears.
De feestende meute lustte er ondertussen wel pap van en bij elk min of meer bekend liedje veranderde het terrein op Berkendonk in een hossende massa.

Want als Foutdoor een ding duidelijk maakte, dan is het wel dat er plek is voor een zomers carnaval in Helmond waarbij mensen de handrem er af kunnen gooien en helemaal los kunnen gaan. ,,Mensen die er vandaag niet bij zijn missen gewoon een heel gezellig feestje met veel bier”, vatten Wessel, Roel en Stef uit Helmond het samen.

In samenwerking met indebuurt Helmond