Volledig scherm
Beeld van de Franse Markt in voorgaande jaren. © Rene Manders

Franse Markt strijkt op Hemelvaartsdag neer op nieuwe plek in Helmond

HELMOND - De vijfde editie van de Franse Markt in Helmond heeft een groter programma dan ooit, nu het evenement verhuist naar De Cacaofabriek. Op Hemelvaartsdag (30 mei) staan zo'n tweehonderd deelnemers op het programma: van toneelspelers tot schilders en van muzikanten tot dansers.

In De Cacaofabriek zijn Franse films te bekijken en in de popzaal treden koren, een mondharmonicagezelschap en dansgroepen op. Naast het terras van De Cacaofabriek staat een podium waar optredens plaatsvinden door line-dancers, jonge balletdanseressen, deelnemers aan de Helmondse Musical en zangeres Nancy. Zij zingt Franse chansons. Zoals elk jaar treedt ook Pointwood Bigband aan, deze keer om 15.00 uur.

Sneltekenaar

Andere elementen die terugkeren zijn kunstschilders, een sneltekenaar en kramen met Franse snuisterijen en kunstartikelen, allemaal buiten bij De Cacaofabriek. In het nabijgelegen Annatheater zijn opvoeringen van jeugdtoneel en clinics in toneel spelen. Het buurthuis St. Anna is voor deze dag aangekleed als een Frans café, met door de dag heen optredens van artiesten die ook in De Cacaofabriek te zien zijn. 

De Franse Markt duurt van 11.00 tot 17.00 uur en is op alle locaties gratis toegankelijk.

In samenwerking met indebuurt Helmond