Volledig scherm
© Getty Images

‘Gediscrimineerde’ Helmondse student aanvaardt excuses van stagebedrijf

HELMOND - Een 19-jarige Helmonder die meende dat hij gediscrimineerd werd, accepteert de uitleg en de excuses van het bedrijf waar hij stage wilde gaan lopen. ROC-student Mounir erkent dat sprake is geweest van een ongelukkige fout.

Het Helmondse marketingbureau Communiteers ligt sinds donderdagochtend op de sociale media onder vuur na het vermeende geval van discriminatie. Mounir, student van ROC Ter AA, vernam woensdag per mail dat er geen stageplek was, waarna zijn klasgenoot Bas Martens later op de dag wél werd uitgenodigd voor een gesprek.

Communiteers wees de beschuldiging van discriminatie meteen van de hand via een statement op internet. Volgens eigenaar Bas Schepers is sprake van een ongelukkige fout. „Mounir heeft de verkeerde mail gekregen, net als kandidate Manon. Deze mails hadden betrekking op een andere vacature. Mounir had een mail moeten krijgen waarin wij aangeven dat we vanwege zijn vooropleiding voor een andere kandidaat hebben gekozen. Wij werken vooral met HBO’ers. Soms kijken we ook naar de ROC’s (MBO, red.), zoals nu. Mounir heeft mavo als vooropleiding op zijn cv staan, Bas havo. Hij is dus een potentiële HBO’er.”

Schepers zit enorm met de kwestie in zijn maag. „Dit is echt niet handig geweest, maar er is absoluut geen sprake van discriminatie. Wij hebben eerder stagiairs gehad met een Iraanse, Indonesische, Griekse en Surinaamse achtergrond. We hebben ook zakelijke contacten met buitenlandse roots. Ik zou echt moeten nadenken over de achtergronden van die mensen, ik ben er anders totaal niet mee bezig.”

De eigenaar van Communiteers had donderdagochtend telefonisch contact gehad met Mounir. „Ik heb excuses gemaakt en die zijn geaccepteerd”, aldus Schepers. „Dat klopt”, bevestigde de ROC-student aan deze krant. 

In samenwerking met indebuurt Helmond