Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Geduld gevraagd van weggebruikers in regio Helmond

HELMOND/SOMEREN - Weggebruikers in de omgeving Helmond-Someren moeten vanaf 25 september een maand lang rekening houden met verkeershinder. Dat komt door werkzaamheden aan de N612, de rijbaan langs het kanaal. De provincie voert tot en met 1 november groot onderhoud uit tussen de rotonde nabij de snelweg A67 tot aan de komgrens van de gemeente Helmond.

Onder meer de bovenste asfaltlaag wordt compleet vernieuwd. Daarnaast wordt de volledige geleiderails aan de zijde van de Zuid-Willemsvaart vervangen. Op het programma staan verder het energiezuiniger maken van diverse verlichtingsinstallaties en het vervangen van de lussen en de software van de stoplichten bij de Rochadeweg.

De werkzaamheden vinden in diverse fases plaats. Voor weggebruikers en omwonenden worden omleidingsroutes ingesteld. Nadat dit werk is afgerond, is een groot deel van de weg langs het kanaal tussen Nederweert en Helmond vernieuwd. Het deel tussen Nederweert en Someren (N266) werd in de periode maart-april al aangepakt. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond