Volledig scherm
De Boeremèrt is sinds jaar en dag hét evenement in de Helmondse wijk Brouwhuis. © Rene Manders

Geen feestje, wel een boek over 50 jaar annexatie Helmondse wijk Brouwhuis

HELMOND - Een feestje vieren omdat Brouwhuis een halve eeuw geleden werd opgeslokt door Helmond, dat zag de wijkraad niet echt zitten. Om toch stil te staan bij de annexatie op 1 januari 1968, verschijnt daarom een boek.

Half november komt 'Brouwhuis - 50 jaar deel van Helmond, 1968 - 2018' uit. De voorverkoop is inmiddels begonnen. Belangstellenden kunnen een exemplaar reserveren per email, via wijkraad@wijkraadbrouwhuis.nl. Wie vóór 1 oktober inschrijft, betaalt 15 euro. Later kost het boek 2,50 euro meer.

Blader- en kijkboek

Wijkraadvoorzitter Ben Vogel laat weten dat het boek volledig in kleur wordt gedrukt, met harde kaft. Het is vooral een 'blader- en kijkboek' geworden, aldus Vogel. Behalve heel veel (historische) foto's bevat de uitgave verhalen over Brouwhuis vóór de annexatie, de perikelen rondom het samenvoegen met Helmond en hoe het voormalige kerkdorp in een halve eeuw uitgroeide tot een wijk met bijna tienduizend inwoners.

Ook komen ook alle voorzieningen, evenementen en het verenigingsleven in Brouwhuis aan bod. Het boek is samengesteld door Ben Vogel en Liesbeth van Sas. De teksten zijn van hun hand en geschreven door gastauteurs. De wijkraad overhandigt bij de presentatie het eerste exemplaar aan burgemeester Elly Blanksma. Een deel van de kosten zijn betaald met de gemeentelijke subsidie die Brouwhuis kreeg om het jubileum te vieren.

In samenwerking met indebuurt Helmond