Volledig scherm
Theater Het Speelhuis in Helmond, met rondom de nieuwe foyer.

Geen koninklijk bezoek bij heropening theater Het Speelhuis in Helmond

HELMOND - De heropening van theater Het Speelhuis in Helmond wordt niet bijgewoond door een lid van het koninklijk huis. De komst van het hoge bezoek op 27 september was een optie, maar er is uiteindelijk een ander scenario uitgerold.

Speelhuis-directeur Jochem Otten kan er niet veel over kwijt. Hij benadrukt dat het negendaagse heropeningsfestival iets wordt voor iedereen. „We hebben elke dag een opening. Iedereen die komt, maakt er een mee, niet alleen de hot shots”, aldus Otten. 

Of een bezoekje van iemand van het koninklijk huis echt ooit dichtbij is geweest, blijft onduidelijk. Volgens de agenda op de website van de Rijksvoorlichtingsdienst is koning Willem-Alexander op 27 september in Drenthe om een schaapskooi te openen. Voor Máxima staat op die dag niets vermeld. De koningin is op 10 september wel in Veghel, waar ze een bezoek brengt aan industrieel erfgoedcomplex CHV Noordkade en theater De Blauwe Kei opent.

In het eerste weekend van het heropeningsfestival van Het Speelhuis zijn er onder meer ‘theatrale rondleidingen’. Belangstellenden kunnen op de website van Het Speelhuis een kaartje kopen, à 2,50 euro.

Van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 oktober zijn er openingsvoorstellingen. De kaarten zijn toegewezen door loting. De openingsvoorstellingen worden gegeven door The Backstage Comedy Tour (met onder anderen Javier Guzman), Flip Fabrique (circusachtig theater), De Vloer Op (improvisatietoneel) en Forever 27 Reborn (muzikaal talent van de Rockacademie).

In samenwerking met indebuurt Helmond