Volledig scherm
Tijdens de eerste editie van de Helmond Tour in 2015 deden er ruim 160 wielrenners mee. Het peloton reed onder meer over de Traverse. © Bert Jansen

Geen vierde editie wielerevenement Helmond Tour

HELMOND - Er komt dit jaar geen vierde editie van de Helmond Tour. Dat laat de organisatie van het wielerevenement weten. Het aantal voorinschrijvingen is te laag, aldus Tourclub ’81.

De Helmond Tour, een groepstoertocht van tweemaal 50 kilometer onder begeleiding van motards, vond voor het eerst plaats in 2015. Destijds trok het evenement ruim 160 deelnemers. In de jaren daarna liep de belangstelling terug.

Dit jaar verplaatste de organisatie de Helmond Tour al van begin mei naar 10 juni. Dan zou er geen concurrentie zijn van een Deurnese toertocht en een grotere kans op fijn fietsweer.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schietincident Helmond: locatie onbekend, geen sporen gevonden en verdachte zwijgt
    Video + update

    Schietinci­dent Helmond: locatie onbekend, geen sporen gevonden en verdachte zwijgt

    HELMOND - De politie tast nog in het duister over wat zich precies in Helmond heeft afgespeeld in de nacht van zaterdag op zondag. Een 18-jarige jongen uit die plaats meldde zich ‘s nachts in het ziekenhuis met een schotwond. Een vriend van hem, 23 jaar oud, is aangehouden met een pistool en meer dan duizend euro op zak. ,,Dat zijn tot nu toe de belangrijkste feiten in het onderzoek”, laat de politie weten op haar website.

In samenwerking met indebuurt Helmond