Genieten van concert Tim Akkerman via doventolk

VideoHELMOND - Tim Akkerman & The Ivy League speelde vrijdagavond in de popzaal van De Cacaofabriek met een doventolk.

Volledig scherm
Muzikant Tim Akkerman maakte zijn optreden in De Cacaofabriek eenmalig toegankelijk voor doven en slechthorenden. Een doventolk steunde de band visueel. © Foto Sem Wijnhoven

Het is even wennen voor rocker Tim Akkerman als hij samen met zijn band The Ivy League het podium opkomt en zijn plekje zoekt. Deze avond treedt hij namelijk aan met een extra bandlid, een doventolk. En ook zij moet prominent aanwezig zijn op het podium.

Tolk Mirjam oogt nog wat onwennig, maar als Tim Akkerman zijn eerste lied inzet, is ze meteen in haar element. Vol overtuiging en met veel energie probeert ze Tims woordenstroom bij te houden met gebaren en dans. Na enkele liedjes is de nieuwigheid er van af en lijkt het de normaalste zaak dat er naast de muzikanten ook een tolk op het podium staat die driftig gebaren maakt.

De ervaren Akkerman weet overigens al tijdens het eerste lied de hoofdrol al weer op te eisen. De voormalige zanger van DI-RECT toert momenteel door Nederland met zijn nieuwe album Lions Don’t Cry. Hij maakt momenteel vooral furore met het nummer Winner dat hij schreef voor zijn gehandicapte broer.

In samenwerking met indebuurt Helmond