Volledig scherm
PREMIUM
Albert Klarenberg van onderzoeks- en adviesbureau Tritium (l) en Tessa Pancras verzamelen wortels in de moestuinen aan de Sluisdijk in Helmond. © FotoMeulenhof

GenX ook in moestuin in Helmond?

HELMOND - Andijvie, boontjes, paprika’s, sla, tomaten, wortels, alles wordt gewogen en verpakt in aparte zakjes. Die krijgen allemaal een zeer uitgebreid etiket. De inhoud van deze zakjes is niet voor consumptie. Deze maandagse monsters uit de moestuinen aan de Sluisdijk in Helmond gaan naar een laboratorium.

De gemeente Helmond wil weten of de gewassen sporen bevatten van GenX-stoffen. Die komen vrij bij de productie van teflon voor onder meer antiaanbaklagen en zijn mogelijk kankerverwekkend. Het nabijgelegen bedrijf Custom Powders werkte met zulke stoffen. 

  1. Schietincident Helmond: locatie onbekend, geen sporen gevonden en verdachte zwijgt
    Video + update

    Schietinci­dent Helmond: locatie onbekend, geen sporen gevonden en verdachte zwijgt

    HELMOND - De politie tast nog in het duister over wat zich precies in Helmond heeft afgespeeld in de nacht van zaterdag op zondag. Een 18-jarige jongen uit die plaats meldde zich ‘s nachts in het ziekenhuis met een schotwond. Een vriend van hem, 23 jaar oud, is aangehouden met een pistool en meer dan duizend euro op zak. ,,Dat zijn tot nu toe de belangrijkste feiten in het onderzoek”, laat de politie weten op haar website.

In samenwerking met indebuurt Helmond