Volledig scherm
Geraldo Holzken voorafgaand aan de wedstrijd © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Geraldo Holzken uit Helmond wint eerste wedstrijd al na 15 seconden (video)

HELMOND - Het was een bijzonder weekeinde voor Nieky Holzken. Zaterdag prolongeerde hij zijn Beneluxtitel. Zondag debuteerde zijn 9-jarige zoontje Geraldo in de wedstrijdring.

Holzken sr. won zijn eigen partij overtuigend na tien ronden op punten zaterdag.

Een dag later had zijn zoontje Geraldo voor hetzelfde resultaat beduidend minder tijd nodig. Nog voordat zijn tegenstander goed en wel doorhad dat de partij was begonnen, stoof Geraldo als een malle uit de startblokken. Een trap, een paar stoten en het was gedaan. Na amper vijftien seconden kickboksen stopte de scheidsrechter de partij en werd Holzken jr. als winnaar uitgeroepen.

Nieky Holzken was na afloop van die partij van zijn zoon behoorlijk emotioneel. "Ik heb al 25 jaar niet gejankt en nou moet ik janken. Van trots. Ik had het hier zwaarder mee dan met mijn eigen partij van gisteren."

De jonge Holzken, die al jaren de wedstrijden van zijn vader bestudeert, gaf na de partij aan dat hij vooraf last had van 'gezonde spanning'. Hij wil het liefst nog beter worden dan zijn pa, verklapte Geraldo. Al beseft hij ook dat hij daar nog een hoop trainingsuren aan zal moeten besteden. "Als je de beste wilt worden, dan moet je zes dagen in de week trainen. Dat red ik nog niet.'