Volledig scherm
De nieuwe Elzas-Passage. Foto Ton van de Meulenhof

Gerry Weber naar Elzas Passage Helmond

HELMOND - Met de vestiging van Gerry Weber verwelkomt De Elzas Passage in hartje Helmond een internationale damesmodeketen. De winkel krijgt 1 februari de sleutel van twee aaneengesloten panden, tussen Rituals en Douglas in. Daarmee is alle vrijgekomen ruimte van de ingekrompen Miss Etam weer gevuld.

Ook de leegstaande winkel van het failliete Steps heeft weer een bestemming. De naastgelegen modezaak The Fashion Shop trekt de ruimte bij de huidige zaak. De verbouwing begint nog deze maand.

Ondersteunen
ROC Ter AA wil in de voormalige Expo-winkel (naast C&A) studenten onderbrengen. Leerlingen van de opleiding ict kunnen vanuit hier ondernemers ondersteunen in het gebruik van social media, stage lopen en andere projecten doen.

In het pand naast C&A zijn tot 1 februari maquettes te zien van verdwenen Helmondse gebouwen. De makers, Gerard en Nellie van Neerven, moeten na acht maanden de ruimte verlaten.

Buiten
Buiten de overdekte winkelgalerij verandert ook het een en ander. Cadeauwinkel Iets Anders verhuist in maart van de Kasteellaan naar de Markt, naast Il Borgo. De tijdelijke kledingwinkel voor lange mensen Pretty Tall (Veestraat 20) stopt deze maand. In juni komt hier naar verwachting een nieuwe brillenwinkel.

Aktiesport aan de Markt sluit volgende week. Budgetwinkel Op = Op, ook aan de Markt, staat te huur. De winkel blijft tot oktober op zijn plek of verhuist voor die tijd naar een andere locatie.