Volledig scherm
Tony Scott, ook wel bekend als The Chief. © Facebook Tony Scott

Gestopte rapper Tony Scott maakt comeback op Urban Matterz in Helmond

HELMOND - Hoewel hij in 2016 officieel afscheid nam van zijn podiumcarrière, staat Tony Scott zaterdag 22 september tóch weer op het podium. Tijdens het Helmondse hiphopfestival Urban Matterz geeft de Surinaams-Amsterdammer, beter bekend als The Chief, een optreden.

Het was memorabel. Peter van den Bosch (echte naam) herinnert het zich nog als de dag van gisteren. In een uitverkocht Paradiso sloot hij zijn podiumcarrière twee jaar geleden officieel af. “Het was geweldig, met de fans en mijn familie. Eigenlijk was het mijn laatste optreden, maar kunst blijft je toch achtervolgen", zegt hij daar nu over.

Het zou zijn laatste optreden dus zijn geweest, omdat anderhalf jaar daarvoor Multiple Sclerose (ms) bij hem werd geconstateerd. Dat hij nu toch acte de presénce geeft in de Cacaofabriek, is pure toeval, zegt Van den Bosch. Hij werd gebeld door de organisator, Hans van den Berkmortel. 

Quote

Eigenlijk was het mijn laatste optreden, maar kunst blijft je toch achtervol­gen.

Rapper Tony Scott

“We raakten aan de praat. Van het een kwam het ander. En ik moet zeggen: daar staan official legends, daar wil ik graag tussen staan.” Daarmee doelt de man, die hits scoorde met nummers als Get Into it en The Chief, op artiesten als Schoolly D, Roxanne Shanté en Jungle Brothers.

Afwachten

Het is de 22e even afwachten hoe lang hij het volhoudt, maar dat doet er volgens Van den Berkmortel niet toe. “Een heel concert zit er niet meer in. Het is bij voorbaat gaaf dat Tony enkele nummers komt spelen. We zien wel wat haalbaar is, we hebben er alleen maar respect voor dat hij het wil proberen in Helmond”, klinkt het.

Of Scott nog nieuw materiaal ten gehore brengt, laat hij in het ongewisse. “Er zit misschien nog iets aan te komen. Ik weet dat het heel geheimzinnig klinkt, maar de muziek speelt altijd door.” Verder wil The Chief de mensen vooral ‘liefde voor hiphop live laten beleven’. “En zien we wel hoe ver we komen”, besluit hij.

  1. Helmonder Willem Vogels blaast Schlagerfestival nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven
    PREMIUM

    Helmonder Willem Vogels blaast Schlager­fes­ti­val nieuw leven in: op 14 december in Eindhoven

    HELMOND/EINDHOVEN - Ich bin wie du, Rosamunde, Santa Maria. Schlagers die ook in Nederland grote hits werden. Voor de liefhebbers van het Duitse lied was het Schlagerfestival in Kerkrade een jaarlijks hoogtepunt. Willem Vogels (56) wil die tijden doen herleven. De Helmondse beroepsmuzikant/tekstschrijver heeft de rechten van dit festival overgenomen. Op zaterdag 14 december treden Duitse artiesten op in het dan nog geopende Beursgebouw.

In samenwerking met indebuurt Helmond