Volledig scherm
Een van de rode ballonnetjes die de Albert Heijn dinsdag in Dierdonk aan huis bezorgde. © Rob de Bruyn

'Gevaarlijke' ballonnetjes in Dierdonk

HELMOND - Kortingsacties vallen meestal in goede aarde. In de Helmondse wijk Dierdonk leidde een idee van de Albert Heijn ook tot bezorgdheid.

Maak je het inbrekers hiermee niet erg gemakkelijk? Die vraag ging woensdag rond in een deel van de Helmondse wijk Dierdonk. Vanwege Valentijnsdag had de plaatselijke Albert Heijn dinsdag kortingskaarten aan huis bezorgd. Via een lintje waren ze verbonden aan een rood ballonnetje in de vorm van een hartje, en dát hing aan de buitenkant van de brievenbus. Of alles hing buiten aan de deurknop. Wie op vakantie is, zal er niet blij mee zijn, was de gedachte van een aantal wijkbewoners.

Buurtpreventie

Bij de ingang van de Albert Heijn leidden vragen over de supermarktactie woensdag aan het eind van de ochtend niet tot herkenning. „Een kaart met een ballonnetje? Ik heb niks gezien. Misschien heeft mijn man het vanmorgen uit de brievenbus gehaald en krijg ik straks nog een verrassing”, meldde een vrouw die boodschappen ging doen. „Ja, ik woon in de wijk, maar wij hebben geen ballonnetje gehad, hoor”, zei een dame van middelbare leeftijd.

Dierdonk is sinds enige tijd helemaal afgedekt met buurtpreventiegroepen via Whatsapp. Volgens coördinator Pierre Claessens heeft de actie van de Albert Heijn niet voor onrust gezorgd. „We hebben 29 Whatsapp-groepen. In eentje is een melding over deze actie binnengekomen. Ik heb woensdagmorgen contact gehad met de wijkagent. Die was ook ingelicht door de Albert Heijn. Over deze actie is goed nagedacht.”

De kortingskaarten met ballonnetjes werden dinsdagavond bezorgd. „Waar ze woensdag nog aan de deur hangen, halen we ze weer weg”, verklaarde teamleider Maartje Verspaget van de Dierdonkse Albert Heijn desgevraagd. Die boodschap verspreidde Claessens ook naar de beheerders van de andere buurtpreventiegroepen, zodat die hun leden konden inlichten.

Matige score

Veel werk zal de supermarkt niet gehad hebben. Een rondje door Dierdonk leverde een matige score op: op één plaats hing nog een ballonnetje aan de buitenkant van de brievenbus. Op andere plekken hingen de rode ballonnetjes aan de regenpijp, zonder kortingskaart, of waren ze kapot geprikt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Helmond