Gewapende woningoverval in Paulus Potterlaan Helmond, bewoners vastgebonden met tie wraps

Update + VideoHELMOND - In de Paulus Potterlaan in Helmond is maandagavond een gewapende woningoverval gepleegd. Twee overvallers drongen de woning in, bedreigden de bewoners met een vuurwapen en bonden hen vast.  

In totaal waren er drie mensen aanwezig in de woning: twee bewoners en iemand die op bezoek was. Zij zouden vervolgens met tie wraps zijn vastgebonden door de overvallers, die daarna het hele huis overhoop hebben gehaald. Het is nog niet bekend of de daders iets hebben buitgemaakt. Uiteindelijk zijn ze op de vlucht geslagen. Hoe zij precies zijn gevlucht, is niet bekend.

Stress

De bewoners, vijftigers, konden via de buren de politie waarschuwen. De melding van de overval kwam even na half tien. De politie deed buurtonderzoek en ook een ambulance was ter plaatse. De man des huizes is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Niet vanwege fysiek letsel, maar vanwege de stress van de situatie. Forensisch specialisten hebben vervolgens nog sporenonderzoek gedaan.

De politie heeft een signalement verspreid. De ene dader is 1,85 meter lang, is smal en droeg een zwarte jas. Een tweede dader heeft een fors postuur en is ongeveer 1,75 meter lang.

Relationele sfeer

Voor de zomer was de politie ook al een keer ter plekke. Ook toen na een melding van een overval.  Uiteindelijk zou het zijn gegaan om een mishandeling in de relationele sfeer, vermoedde de politie. Of die gebeurtenis verband houdt met de overval van maandagavond is niet duidelijk. 

Woningoverval in Paulus Potterlaan in Helmond.
Volledig scherm
Woningoverval in Paulus Potterlaan in Helmond. © fotopersburo Bert Jansen/Pim Verkoelen

In samenwerking met indebuurt Helmond