Eerst zijn de 90-plussers en zorgpersoneel uit onder meer de verpleeghuizen aan de beurt, later deze week volgen waarschijnlijk ook de 85-plussers.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerst zijn de 90-plussers en zorgpersoneel uit onder meer de verpleeghuizen aan de beurt, later deze week volgen waarschijnlijk ook de 85-plussers. © Sem Wijnhoven / DCI Media

GGD-directeur Ellis Jeurissen: ‘We verwachten meer overgebleven vaccins uit de ziekenhuizen’

UPDATEHELMOND - Nederlandse ziekenhuizen hebben zoveel vaccinatiemateriaal over dat ze de GGD’s over het hele land gaan voorzien met het overschot. Voor de regio Zuidoost-Brabant betekent dit dat deze week en volgende week 863 mensen per dag ingeënt kunnen worden, in plaats van respectievelijk 288 en 432.   

  1. Dit is wat je moet weten over het coronavaccin: ‘We weten nog niet precies of het werkt tegen besmettelijkheid’

    Dit is wat je moet weten over het coronavac­cin: ‘We weten nog niet precies of het werkt tegen besmette­lijk­heid’

    Nu de wereld in de ban is van het coronavirus, is de behoefte aan duiding en expertise groot. In samenwerking met ouderenbond KBO Brabant zonden wij maandagavond een livegesprek uit waarin infectioloog Heidi Ammerlaan (Catharina Ziekenhuis in Eindhoven), viroloog Ab Osterhaus, Ciska Scheidel (directeur publieke gezondheid ministerie VWS) en journalist Chris van Mersbergen antwoord gaven op vragen van onze lezers.

In samenwerking met indebuurt Helmond