Volledig scherm
PREMIUM
De vernielde glasplaat op de waterput in Mierlo-Hout (foto Berry Smits). © ED

Glasplaat Houtse put aan gort geslagen

HELMOND - Boosheid in Mierlo-Hout. Onbekenden vernielden daar de glasplaat die de waterput bij het Apostelhuis afdekt. Berry Smits, gemeenteraadslid en voorzitter van buurtvereniging Apostelwijk, kan er met zijn pet niet bij. ,,Belachelijk, waaróm doet iemand zoiets?" De vernieling zadelt de buurtvereniging met een schadepost van 'enkele duizenden euro's' op.

In de waterloze put wordt sinds een jaar of zes een aantal archeologische vondsten en andere voorwerpen tentoongesteld die herinneren aan het - niet meer bestaande - Apostelhuis en de vlakbij gelegen Apostelwijk. ,,Het lijkt erop of iemand er op heeft geslagen met zo'n veiligheidshamertje dat je in de auto hebt liggen", aldus Smits. ,,Omdat het gelaagd glas is, is de plaat nu bedekt met wel honderdduizenden barstjes."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond