Volledig scherm
Voorbeelden van elektrische voertuigen die zondag meedoen aan de E-Parade. © E-Parade

Goede kans op wereldrecord elektrische wagens tijdens E-Parade in Helmond

HELMOND - De kans is redelijk groot dat Helmond zondag het wereldrecord langste stoet rijdende elektrische voertuigen vestigt. De zogeheten E-Parade heeft voldoende inschrijvingen binnen. "En de aanmeldingen druppelen nog binnen", laat Rachida Achhoud van de organisatie weten.

Als iedereen komt opdagen, ligt het aantal deelnemers boven de 600. Daarmee verbreekt Helmond het record dat de Duitse hoofdstad Berlijn in handen heeft met 577 voertuigen. 

De E-parade wordt georganiseerd door de Rotary Club Eindhoven Eeckaerde. De stoet voertuigen vertrekt om 11.30 vanaf de Automotive Campus in Helmond. De karavaan met bussen, personenwagens, scooters en meer rijdt tot aan het viaduct bij de afslag Nuenen en keert daar weer om. 

De E-Parade valt samen met de publieksdag van de Automotive Week. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers tientallen voertuigen, demonstraties en presentaties bewonderen op de Automotive Campus aan de Europaweg.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gestolen telefoon van verongelukte Levi (14) duikt op in Eindhoven, geldbedrag voor gouden tip

    Gestolen telefoon van verongeluk­te Levi (14) duikt op in Eindhoven, geldbedrag voor gouden tip

    HELMOND/EINDHOVEN - De telefoon van de verongelukte Levi Thoonen (14) die zaterdagnacht bij een straatroof werd ontvreemd van vader Berry Thoonen, is zondagochtend opgedoken op de Stratumsedijk in Eindhoven. Vanaf daar werd rond halftien een signaal opgepikt, laat het slachtoffer aan het ED weten. Vermoedelijk is het toestel voor korte tijd aan geweest. De familie looft een geldbedrag uit voor de gouden tip.

In samenwerking met indebuurt Helmond