Volledig scherm
De optocht kende veel mooie wagens. © Harry Weerts

Goud blinkt tijdens optocht Mierlo-Hout

HELMOND - Het gezelschap kameraden uit Brandevoort en Mierlo-Hout heeft een reputatie hoog te houden. Vorig jaar sleepte het tijdens de Houtse optocht de hoofdprijs in diezelfde categorie in de wacht. Destijds was 'Carnaval op hoog niveau' het motto. Nu rekenen de creatievelingen van Helmondse bodem op goud met een verwijzing naar al het olympisch spektakel in Zuid-Korea. 

Het rijdende podium met daarboven de tekst 'Wie wint-er' springt meteen in het oog. Net als de met olympische ringen gelardeerde bobsleeën op wieltjes, bestuurd door jongelingen Brian, Bas en Hanne. 

Daarachter rijdt een grote wagen met poppen die niet misstaan in de Efteling. Een jaar bouwden de kameraden erop, legt Jasper Goossens uit. Uitvalsbasis is een verlaten loods in Brandevoort. Goossens: ,,De gemeente koopt daar boeren uit en wij vullen dat gat voorlopig dankbaar. Maar voor hoe lang nog?''

De Goudblinkers deden mee in de categorie Houtse wagens en wonnen die, net als vorig jaar. Toen deden ze eveneens mee in de categorie Houtse wagens en niet grote wagens. Terwijl de Goudblinkers door de Hoofdstraat 'bobsleeën', pakt Carlijn Achtereekte in Pyeongchang het goud. De Goudblinkers herhaalden dat huzarenstukje'

De uitslag:

School:

1. OBS ’t Hout stoat op springe – OBS ’t Hout

Individueel:

1. Carnavalspak uit Curaçao – Huub van Duppen

Paar:

1. Marie-José en Annerie 

Grote groep:

1. Lotte’s feest springt eruit – Lotte van Gils

Kleine groep:

1. Wai springen nie maar Vliege – DOM

Grote wagens:

1. Schots en scheef – De Gangmaokers

Houtse wagens:

1. Wai stoan op springe want wie wint-er – De Goudblinkers

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrouwen uit Helmond, Riethoven en tientallen anderen gechanteerd door Tinderafperser
    video

    Vrouwen uit Helmond, Riethoven en tientallen anderen gechan­teerd door Tinderaf­per­ser

    WOU - Tientallen jonge vrouwen die op datingsites Tinder en Badoo zochten naar een vriendje werden vermoedelijk slachtoffer van een keiharde afperser en zijn vrouwelijke handlangers. Met naaktfoto’s werden ze gedwongen tot seks en het afstaan van geld. Het verspreiden van vele blootbeelden gaf de hoofdverdachte daarnaast aanzien in de lugubere wereld van het ‘exposen’. Een van de vrouwen is volgens de politie afkomstig uit Helmond.

In samenwerking met indebuurt Helmond