Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van hoe ’t Cour in Helmond eruit gaat zien als het een appartementencomplex wordt. © JYB Architecten

‘Groene’ woningen in ’t Cour in Helmond

HELMOND - Het deel van ’t Cour waar de gemeente Helmond zit, wordt een wooncomplex met ongeveer dertig appartementen. Die krijgen met planten aangeklede balkons.

’t Cour is een van de werklocaties van de gemeente. Onder anderen burgemeester Blanksma en de wethouders huizen er. Het stadsbestuur wil het gebouw op de hoek van de Zuid-Koninginnewal en de Weg op den Heuvel al jaren afstoten. Het kreeg hiervoor in 2014 ook al goedkeuring van de gemeenteraad. Maar nu is er concrete belangstelling voor ’t Cour. Mede gezien de discussie over het nieuwe stadhuis, leggen B en W het concept van ontwikkelaar BN 07 volgende week voor aan de politiek.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Helmond