De Helmondse weekmarkt, vorig jaar april, toen er geen 'niet-essentiële kramen' stonden
Volledig scherm
De Helmondse weekmarkt, vorig jaar april, toen er geen 'niet-essentiële kramen' stonden © Rene Manders/DCI Media

GroenLinks wil dat burgemeester bij kabinet opkomt voor de winkeliers in Helmond

HELMOND - De Helmondse GroenLinks-fractie wil dat burgemeester Elly Blanksma in Den Haag opkomt voor de winkeliers in haar stad. Eerder schreef Blanksma al een soort brandbrief naar het kabinet, om aandacht te vragen voor de horeca-branche in Helmond.

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Wat nou lekker niksen, je bent toch geen lamlendige slapjanus?
  PREMIUM
  LUMMELEN

  Wat nou lekker niksen, je bent toch geen lamlendige slapjanus?

  Ik heb een lummel-jurk. Als ik er naar kijk hoor ik golven breken op een strand. Ik zie een bloedrode zon ondergaan na een snikhete dag, die natuurlijk niet té heet was maar precies perfect vanwege dat verkoelende briesje. Ik ruik een net geschilde ananas die in partjes voor me in een bakje staat en voel het glas in mijn hand, dat tot de nok toe gevuld is met de meest fantastische cocktail ooit, inclusief gesuikerd randje en papieren parasolletje.

In samenwerking met indebuurt Helmond