Volledig scherm
Jack Kloft en Nicole van de Rijt in hun Stadstuin Helmond. © Fotomeulenhof

Groentetuin voor minima in Helmond-West heropent na uitbreiding

HELMOND - Ecotuin De Gezonde Riddertjes in Helmond-West heropent zaterdag 29 juni. De moestuin is in omvang verdubbeld naar zo’n zeshonderd vierkante meter, is opnieuw betegeld, heeft een nieuw entreebord gekregen en een nieuw net om vogels weg te houden.

De tuin is onderdeel van Stadstuin Helmond. Deze stichting kweekt op Suytkade ‘vergeten’ groenten. In de tuin in Helmond-West kweekt de stichting sinds enige tijd groente voor mensen die weinig geld hebben.

Groentepakketten

„Daarin willen we gaan groeien. Het idee is om echt voor de wijk te kweken”, vertelt Nicole van de Rijt van Stadstuin Helmond. „Maar ook mensen van buiten de wijk zijn natuurlijk welkom.” De groentepakketten kosten 2,50 euro en zijn beschikbaar voor mensen die een inkomensverklaring van de gemeente Helmond hebben.

‘De Gezonde Riddertjes’ werd in 2002 geopend als moestuin voor kinderen, maar vanwege gebrek aan belangstelling heeft het die functie verloren. Stadstuin Helmond nam de grond over. Vorig jaar stelde woningcorporatie Wocom een stukje grond beschikbaar waardoor de ecotuin kon uitbreiden. „Als het goed gaat lopen, willen we in meer Helmondse wijken zo’n tuin aanleggen”, aldus Van de Rijt. „Maar dan zijn we wel afhankelijk van een corporatie of de gemeente die een stukje grond over heeft.”

Open dag

De heropening van Ecotuin De Gezonde Riddertjes is op 29 juni van 11.00 tot 14.00 uur aan de 2e Haagstraat (achter supermarkt Jumbo). Wie voor die tijd kennis wil maken met de Stadstuin Helmond, kan op zondag 16 juni naar de open dag op Suytkade, aan de Katoenstraat 12. Daar is het vrije inloop van 12.00 tot 17.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Helmond