Volledig scherm
Het H2O Festival keert terug op het fabrieksterrein van Raymakers aan het kanaal. © Jean Pierre Reijnen

H2O Festival Helmond: behalve Gare du Nord ook klassiek, cabaret, pop en 'reusachtige vogels'

HELMOND - De 'grote naam' Gare du Nord was al enige tijd bekend, maar het H2O Festival in Helmond biedt zaterdag 15 september meer dan deze Eindhovense jazzgroep. Het fabrieksterrein van Raymakers is dan ook het toneel van popmuziek, klassiek, cabaret, literatuur en veel straattheater.

Dit jaar keert H2O terug naar de plek waar het vorig jaar bezoekers verraste met cultuur in een industrieel decor. Tijdens de derde editie keren ook vertrouwde artiesten terug. Zo speelt pianiste Celia Garcia-Garcia wederom drie korte optredens tussen de machines van de textielfabrikant. Dit jaar krijgt ze bijval van Ketevan Roinishvili, een van oorsprong Georgische celliste. Tussendoor treedt het Helmondse pianotalent Fabio Holtappels op.

Nieuw dit jaar zijn optredens in het magazijn van de fabriek. Letterlijk tussen het stof geven tonprater Andy Marcelissen en comedian Roel C. Verburg meerdere optredens, afgewisseld door voordrachten van schrijvers Jan-Willem van den Enden en Peter van Vlerken.

Tekst gaat verder onder foto.

Volledig scherm
Beeld van het H2O-festival in 2017. © Jean Pierre Reijnen

Reusachtige vogelfuguren

Popmuziekliefhebbers kunnen praktisch de hele avond genieten van de toegankelijk liedjes van Ivo Gleeman, die optreedt op het binnenplein. Daar staan ook kramen met eten en drinken. Zoals elk jaar wandelt er volop straattheater tussen het publiek door. Deze editie wordt dat verzorgd door onder meer Race Bob, Rad van Fortuin en, rond 23.00 uur, Birdmen. Die laatste act bestaat uit reusachtige vogelfiguren en belooft volgens organisator Marcel Stevens spectaculair te worden.

Gare du Nord speelt vanaf 21.30 uur in de festivaltent, die dit jaar ook nieuw is. Op vrijdagavond vindt hier H2O Unplugged plaats. Alle vijfhonderd kaarten daarvoor zijn al uitverkocht. Zaterdagavond is gratis toegankelijk. Aanvang 19.00 uur, Kanaaldijk N.W. 61.

  1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott  in Helmond
    PREMIUM

    Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

    HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.

In samenwerking met indebuurt Helmond