Volledig scherm
Het tweedaagse H2O-festival wordt dit jaar georganiseerd op vrijdag 14 en zaterdag 15 september. © Jean Pierre Reijnen

H2O-festival in Helmond toch weer in textielfabriek Raymakers

HELMOND - Het H2O-festival in Helmond strijkt dit jaar opnieuw neer in de textielfabriek van Raymakers. Het bleek te ingewikkeld om het evenement te organiseren op het voormalige complex van Van Gend & Loos. 

De gemeente Helmond had al groen licht gegeven aan de organisatie, maar uiteindelijk vindt de komende editie van het H2O-festival toch níet plaats op het oude Van Gend & Loos-terrein. ,,We zijn het gesprek aangegaan met de eigenaar van het gebouw", vertelt Marcel Stevens van H2O. ,,Verzekeringstechnisch werd het gewoon een heel moeilijk verhaal, omdat er eerst allerlei keuringen in het pand gedaan moesten worden. Het is niet zo dat het in slechte staat verkeert, maar wij zijn wel aansprakelijk voor de veiligheid van de bezoekers. Garanties waren er niet."

Jan Smit en Coldplay

Het tweedaagse H2O-festival wordt dit jaar georganiseerd op vrijdag 14 en zaterdag 15 september. Een kaartje voor 'Unplugged' kost 8,50 euro. ,,In totaal treden er dan zestien acts op. Lokale zangers en zangeressen onder begeleiding van een professionele band", zegt Stevens. ,,En dat gaat echt van Jan Smit, tot Coldplay. Binnen vinden de optredens plaats, op het buitenterrein kan er gegeten en gedronken worden." 

De zaterdag ('Pop-up') is vrij toegankelijk voor publiek. Vanaf 19.00 uur kan men terecht bij de textielfabriek van Raymakers aan het kanaal. Er is dan plek voor live-muziek, straattheater en literatuur. Stevens verwacht dat het nog wat drukker wordt dan vorig jaar. De festivalorganisatie verwelkomde in 2017 in totaal zo'n duizend bezoekers. Mede daardoor kreeg H2O meer subsidie toegewezen. Dat bedrag ging van tienduizend, naar twintigduizend euro. ,,Ik denk dat we nu opnieuw een hele mooie editie krijgen. We moeten nu snel schakelen, wat betreft de locatie", zegt Stevens, die goed contact onderhield met Raymakers. ,,Maar ook de gemeente denkt en werkt met ons mee. We verwachten dat de vergunning snel rondkomt."

  1. Schietincident Helmond: locatie onbekend, geen sporen gevonden en verdachte zwijgt
    Video + update

    Schietinci­dent Helmond: locatie onbekend, geen sporen gevonden en verdachte zwijgt

    HELMOND - De politie tast nog in het duister over wat zich precies in Helmond heeft afgespeeld in de nacht van zaterdag op zondag. Een 18-jarige jongen uit die plaats meldde zich ‘s nachts in het ziekenhuis met een schotwond. Een vriend van hem, 23 jaar oud, is aangehouden met een pistool en meer dan duizend euro op zak. ,,Dat zijn tot nu toe de belangrijkste feiten in het onderzoek”, laat de politie weten op haar website.

In samenwerking met indebuurt Helmond