Volledig scherm
PREMIUM
Een patiënt die de MRSA-bacterie bij zich draagt wordt behandeld door personeel in beschermende kleding.

Handhygiëne verpleeghuis schiet tekort

HELMOND - Maar twintig procent van het personeel in verpleeghuizen houdt zich strikt aan de eisen voor handhygiëne. Dat ligt aan hoge werkdruk, maar ook aan de leiding die daar te weinig prioriteit aan geeft. Dit kan leiden tot uitbraken van infectieziekten, zoals VRE of MRSA. 

Dat zegt Dominique Lescure, verbonden aan het academisch Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Zij sprak dinsdag tijdens een congres over hygiëne en infectiepreventie in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Dat werd belegd vanwege het 25-jarig jubileum van de samenwerking tussen het Elkerliek en Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen op gebied van ziekenhuishygiëne. Het congres werd bijgewoond door circa honderd hygiëne-medewerkers die in ziekenhuizen en verpleeginstellingen in heel Nederland werken.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mierlo-Houtse leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'
    PREMIUM

    Mier­lo-Hout­se leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'

    HELMOND - Hij laat een stuk van een opengeklapte raket zien, een Brits munitiekistje met granaatscherven en een plank met zo’n scherf erin. „Komt hier uit het dak.” Hij wijst ook op de sporen van kogels in de voorgevel van zijn huis. Als het gaat over de Tweede Wereldoorlog is het belangrijk om alles zo tastbaar mogelijk te maken, weet Mario Coolen. Zeker bij kinderen. „Déze Engelse soldaten zijn dáár op het spoor gestorven.”

In samenwerking met indebuurt Helmond