Volledig scherm
PREMIUM
Een patiënt die de MRSA-bacterie bij zich draagt wordt behandeld door personeel in beschermende kleding.

Handhygiëne verpleeghuis schiet tekort

HELMOND - Maar twintig procent van het personeel in verpleeghuizen houdt zich strikt aan de eisen voor handhygiëne. Dat ligt aan hoge werkdruk, maar ook aan de leiding die daar te weinig prioriteit aan geeft. Dit kan leiden tot uitbraken van infectieziekten, zoals VRE of MRSA. 

Dat zegt Dominique Lescure, verbonden aan het academisch Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Zij sprak dinsdag tijdens een congres over hygiëne en infectiepreventie in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Dat werd belegd vanwege het 25-jarig jubileum van de samenwerking tussen het Elkerliek en Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen op gebied van ziekenhuishygiëne. Het congres werd bijgewoond door circa honderd hygiëne-medewerkers die in ziekenhuizen en verpleeginstellingen in heel Nederland werken.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Als hier chemiebuizen komen, zijn wij weg’
    PREMIUM

    ‘Als hier chemiebui­zen komen, zijn wij weg’

    HELMOND - Hij weet niet wat hij leest, eind 2016, in de Staatscourant. Buisleidingen voor gevaarlijke stoffen? Pal langs zijn huis en op ongeveer een meter diepte in zijn tuin, waar dan alleen nog gras mag groeien? Hoezó? Waarom weet hij hier niks van? Als Frank Beekhuis van de verbazing is bekomen, volgt de verontwaardiging. De 55-jarige Helmonder woont met zijn gezin net een paar maanden aan de Kaldersedijk, aan de rand van Brandevoort, dichtbij het Eindhovens Kanaal. Een prachtige, rustige plek. Beekhuis besluit zich vast te bijten in de zaak. Hij wordt kartrekker van de werkgroep Buizen Brandevoort.

In samenwerking met indebuurt Helmond