Volledig scherm
Deelnemers aan een eerdere editie van de NightRun passeren het Helmondse kasteel. Het pad achter de waterburcht wordt ditmaal verlicht. © ED

Hardloopevenement NightRun Helmond deels verlicht

HELMOND - Uiteindelijk ging de organisatie van de NightRun overstag: tijdens de derde editie van het Helmondse hardloopevenement wordt een deel van het parcours verlicht. 

Het gaat om de passage achter het kasteel. „Veel lopers hebben na vorig jaar aangegeven dat ze het daar niet veilig vonden omdat ze niet goed zagen waar ze liepen”, zegt Susan Verheij van de organisatie.

De derde NightRun valt komende zaterdag samen met de derde editie van muziekfestijn Helmond Live. Op vijf podia in het centrum is ditmaal funk en soul te horen. De twee evenementen werken zo veel mogelijk samen. Het grote podium op het Havenplein wordt daarom ook gebruikt voor de presentatie van de NightRun, aldus Verheij. Die presentatie is in handen van oud-atlete Eefje Swinkels.

Dj

Volgens Verheij wordt de NightRun steeds meer omarmd door de stad. „Café De Molen in de Molenstraat verwijst er naar op Facebook, Lokaal 42 op de Markt doet weer mee, bij het Jan van Brabant College staat een dj en Intersport Gunneman sponsort de prijzen; het begint te leven in Helmond. Dat maakt het voor de organisatie ook weer makkelijker natuurlijk.” Verheij verwacht geen problemen met de mix van uitgaanspubliek en sporters op met name het Havenplein. „We rekenen op begrip van de muziekliefhebbers.”

Het aantal voorinschrijvingen is met ongeveer 500 voor de NightRun en circa 150 voor de kinderwedstrijd LightRun volgens verwachting, weet Verheij. Zaterdag kunnen mensen zich nog inschrijven bij hotel West-Ende, vanaf 17.00 uur tot een halfuur voor de start van de wedstrijd (LightRun 20.00 uur, NightRun 21.00 uur). Kinderen (tot 13 jaar) kunnen overigens voor het eerst ook kiezen voor een afstand van 2 kilometer (start om 20.10 uur).

Klein punt van zorg is het autoverkeer vanuit het gebied tussen de Heistraat, Pastoor van Leeuwenstraat, Molenstraat en Zuid-Ende. Deze ‘binnenring’ is tijdens de NightRun slecht toegankelijk. Er komen weliswaar oversteekplaatsen voor auto’s (bij de Dasstraat, de Advocaat Botsstraat en de Kluisstraat), „maar we adviseren mensen die zaterdagavond de auto nodig hebben om die buiten deze ring te parkeren”, aldus Verheij.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond