Volledig scherm
Patrick Verkoelen (rechts) vult op zaterdagochtend boodschappentassen voor Angelo en Jessica Vogels. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Hart voor Minima in Helmond verhuist

HELMOND - Stichting Hart voor Minima in Helmond verhuist in januari naar het binnenplein van de Evertsenstraat in Helmond-Oost. De particuliere voedselbank is nu gevestigd aan huis bij initiatiefnemer Patrick Verkoelen.

Vanwege de groei van het aantal leden biedt woningcorporatie Woonpartners de liefdadigheidsinstelling een ruimer onderdak aan.

Verkoelen is ‘enorm blij’. De Helmonder haalt sinds twee jaar met een hand vol vrijwilligers dagelijks overgebleven voedsel op bij twee Jumbo-supermarkten in Eindhoven. Dat deelt de stichting vervolgens uit aan meer dan tweehonderd gezinnen met een laag inkomen.

In het nieuwe pand kunnen minima zitten en koffie drinken, zegt Verkoelen. „Ik wil dat mensen even rust krijgen. Nu staan ze bij mijn huis buiten in de rij te wachten op hun boodschappen.”

De verhuizing was een idee van Huub Niessen, buurtbeheerder van Woonpartners. „Woonpartners ondersteunt graag dit soort maatschappelijke instellingen,” aldus Niessen. Aan het binnenplein van de Evertsenstraat huist ook de wijkraad en binnenkort opent Repair Café Helmond-Oost. Eerder verhuisde Inloop De Cirkel naar het plein.