Volledig scherm
Manager Nadie Winde van Aldi, geflankeerd door de Healthy Sisters, Najima (l) en Rachida Kharbouch. © FotoMeulenhof

Healthy Sisters uit Helmond blij met Aldi

HELMOND - Supermarktketen Aldi en stichting Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) gaan de komende drie jaar samenwerken. Ze gaan gezinnen met jonge kinderen actief wijzen op het belang van gezonde voeding.

De samenwerking werd vrijdagochtend officieel ingeluid tijdens de heropening van het Aldi-filiaal in Mierlo-Hout. Nadie Winde, Corporate Responsibility Manager van Aldi, overhandigde daar tassen vol gezonde producten aan de Healthy Sisters, Najima en Rachida Kharbouch uit Helmond. Zij zetten zich al jaren in voor een gezonde leefstijl, onder meer als ambassadeurs van JOGG.

De Healthy Sisters reizen door heel Nederland om hun boodschap onder de aandacht te brengen. „Het aantal jongeren met overgewicht is schrikbarend hoog”, zegt Najima Kharbouch. „Het is heel goed dat de Aldi zich extra gaat inspannen om daar iets aan te doen.” 

Volgens Winde gaat de Duitse prijsvechter gezonde levensmiddelen voor een brede groep klanten toegankelijk maken en zich actief inzetten om gezinnen met jonge kinderen te laten kiezen voor gezondere producten. Welke concrete acties er komen, wordt later dit jaar duidelijk.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mierlo-Houtse leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'
    PREMIUM

    Mier­lo-Hout­se leerlingen herdenken bevrijding: 'Juf, die jongen was twintig'

    HELMOND - Hij laat een stuk van een opengeklapte raket zien, een Brits munitiekistje met granaatscherven en een plank met zo’n scherf erin. „Komt hier uit het dak.” Hij wijst ook op de sporen van kogels in de voorgevel van zijn huis. Als het gaat over de Tweede Wereldoorlog is het belangrijk om alles zo tastbaar mogelijk te maken, weet Mario Coolen. Zeker bij kinderen. „Déze Engelse soldaten zijn dáár op het spoor gestorven.”

In samenwerking met indebuurt Helmond