Volledig scherm
© RGBStock

Hekken rond Goorloopterrein in Helmond moeten weg

HELMOND - De hekken rond het bouwterrein Goorloop aan de Mierloseweg moeten maandag worden weggehaald. Blijven ze toch staan, dan moet grondbedrijf Jansen Infra uit Nuenen een dwangsom betalen van tienduizend euro per dag met een maximum van een half miljoen euro aan de Helmondse projectontwikkelaar Adriaans-Moeskops.

Bovendien worden de hekken dan op kosten van Jansen met politiedwang verwijderd.

Dat heeft de Bossche rechter A. Roosmale Nepveu besloten in het kort geding dat Adriaans-Moeskops tegen Jansen had aangespannen. Het grondbedrijf is op alle punten in het ongelijk gesteld.

Het is voorlopig het laatste bedrijf in een hoog opgelopen ruzie tussen beide bedrijven rond het bouwrijp maken van de Goorloop in Helmond-west, het voormalige Raaymakersterrein. Daar wil Adriaans-Moeskops 105 woningen bouwen. De gemeente Helmond wil op het terrein een parkje aanleggen.
Het werk heeft al bijna negen maanden vertraging opgelopen: het terrein had eind vorig jaar bouwrijp moeten zijn. Jansen liet ook beslag leggen op het terrein (het zogenaamde retentierecht) omdat er een betalingsachterstand zou zijn. Ook wil Jansen dat Adriaans-Moeskops een afvalstoffenheffing van 326.000 euro betaalt voor afgevoerde grond. De rechter noemt de vorderingen echter ondeugdelijk en niet onderbouwd.