Volledig scherm
Helmond wil niet meedoen aan de proef met gereguleerde wietteelt. © robin utrecht

Helder Helmond is verbaasd dat de stad niet meedoet aan wietproef

HELMOND - Helmond geeft een verkeerd signaal af door niet mee te willen doen aan de landelijke proef met legale wietteelt. Dat vindt politieke partij Helder Helmond. 

Raadslid Martijn Rieter heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Hij wil weten waarom Helmond niet mee wil doen en waarom de politiek hierover niet is geïnformeerd. Volgens Rieter had burgemeester Elly Blanksma zich sterk moeten maken om de proef ook in Helmond te laten plaatsvinden. 'Met de toenemende drugsproblematiek zou het een meerwaarde zijn', aldus Rieter.  

Blanksma maakte eerder deel uit van de commissie-Schneiders die de aanzet gaf tot de proef. Zij is ook lid van de bestuurlijke werkgroep cannabisteelt van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Een woordvoerder van Blanksma liet eerder deze week weten dat de burgemeester 'wel voor regulering is'. Ook wil Helmond meewerken aan proeven in andere Brabantse steden, als die daar gaan plaatsvinden. Eindhoven en Breda hebben zich hiervoor gemeld. In oktober beslist de regering welke steden vier jaar lang legaal wiet mogen telen.

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond