Volledig scherm
© ThinkStock

Helmond Aktief wil volgend jaar doorgaan als 50PLUS

HELMOND - Politieke partij Helmond Aktief wil volgend jaar doorgaan onder de vlag van 50PLUS. Deze landelijke ouderenpartij scoort onder aanvoering van lijsttrekker Henk Krol goed in de peilingen. De fractievoorzitter van Helmond Aktief, Jan van Aert, zegt graag te willen aanhaken hierbij.

"Wij herkennen ons goed in het beleid van 50PLUS dat gaat over ouderen en minderbedeelden", zegt Van Aert. "We willen in eerste instantie een lijstverbinding aangaan en in de toekomst als Helmond Aktief overgaan in de partij. We zijn in gesprek met 50PLUS hierover. Na de Tweede Kamerverkiezingen worden er nadere afspraken gemaakt."

Helmond zou een van de eerste lokale afdelingen van de landelijke seniorenpartij kunnen krijgen. De partijvoorzitter van 50PLUS, Jan Nagel, was dinsdag niet in de gelegenheid om te reageren op het voornemen. Helmond Aktief bezet met Van Aert en Theo van Mullekom twee zetels in de gemeenteraad. Helmond kent al een ouderenpartij: Senioren2013. Het toeval wil dat de leden van deze partij, Frans Mol en Sandra Stijkel, zich eerder hebben afgesplitst van Helmond Aktief. Van Aert noemt Senioren2013 'geen concurrentie'. "Dat is geen échte seniorenpartij."

Fractievoorzitter Frans Mol van Senioren2013 weerspreekt dat. "Wij hebben veel senioren in de achterban. Nu Helmond Aktief wil overgaan in 50PLUS kunnen we gaan stressen, maar we gaan liever uit van onze eigen kracht." De kans is echter groot dat Senioren2013 ophoudt te bestaan, aldus Mol. "Ik wil af van de versplintering in de raad. Er komen allerlei nieuwe bewegingen en ook de PVV wil lokaal actief worden. Het kan niet zo zijn dat er straks zestien partijen in de Helmondse raad zitten."