Helmond gaat preventief fouilleren in het gebied waar drugsdealers de dienst uitmaken

VideoHELMOND - Na drie schietpartijen en volop straathandel in harddrugs, is de maat vol voor de Helmondse burgemeester Elly Blanksma. In een deel van het centrum en de wijk Binnenstad-Oost mag de politie het komend half jaar iedereen op straat preventief fouilleren.

Met deze maatregel hopen burgemeester Elly Blanksma en de politie nieuwe schietpartijen te voorkomen. Dit jaar zijn in Helmond al drie maal vuurwapens op straat ingezet bij geschillen die draaiden om harddrugs. Daarnaast wil Helmond duidelijk maken aan straatdealers dat zij niet de baas zijn op straat. De maatregel gaat vrijdag in.

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond