Helmond gaat preventief fouilleren, maar effect ervan blijft vaak gissen

VIDEO/POLLHELMOND - Helmond heeft een gebied aangewezen waar het komende halfjaar preventief gefouilleerd kan worden. Hoe effectief dat is, is lastig vast te stellen. En de maatregel is niet onomstreden. 

Met preventief fouilleren is in Nederland al veel ervaring opgedaan. Sinds het begin van deze eeuw wordt de maatregel geregeld toegepast, vooral in steden. Er is wel sprake geweest van een verschuiving van grootschalige naar korte, kleinschalige acties, vaak op specifieke plekken of tijdstippen. Dit komt mede door de opkomst van mobiele telefoons, waarmee mensen elkaar snel kunnen waarschuwen.

  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond