Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Helmond: geld voor ‘corona-activiteiten’ KBO Stiphout-Warande

HELMOND - De KBO Stiphout-Warande krijgt van de gemeente Helmond een bijdrage van vijfduizend euro voor ‘corona-activiteiten’. Die worden gehouden in heel de stad en zijn met name bedoeld voor ouderen in een isolement.

De KBO-afdeling heeft ook zelf geld ingezameld voor het initiatief. Er wordt onder meer ingezet op het leggen van contacten, muziekactiviteiten en het voortzetten van het Repaircafé, uiteraard steeds met inachtneming van de landelijke richtlijnen.

Omzetgarantie voor zorgaanbieders

Helmond verruimt de regeling voor gecontracteerde zorgaanbieders (Wmo en jeugdhulp). Eerder werd al besloten om hen voor de periode 1 maart - 1 juni te compenseren voor omzetverlies en extra kosten. Nu wordt voor hetzelfde tijdvak een omzetgarantie afgegeven. Zo wil het stadsbestuur ervoor zorgen dat de zorg doorgaat én ‘dat het opgebouwde zorglandschap overeind blijft’. De regeling voldoet volgens B en W aan VNG-richtlijnen. Zorgaanbieders die op 13 maart van dit jaar geen lopende indicaties meer hadden worden uitgesloten. 

Onderzoek naar stand van zaken cultuur

Helmond neemt tot 1 juli geen aanvragen voor een evenementenvergunning in behandeling. Reden: zeker tot 1 september mogen in Nederland geen evenementen plaatsvinden. Ondertussen wordt geprobeerd zicht te krijgen op de stand van zaken in de Helmondse cultuurwereld. Mogelijk komt er ook voor deze sector een steunpakket, dat dan zal aansluiten op de regelingen vanuit het Rijk.

Al ruim zeven ton voor zelfstandig ondernemers

Uit cijfers van werkbedrijf Senzer blijkt dat voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO) specifiek voor Helmond inmiddels 1281 aanvragen in behandeling zijn genomen. Het totaalbedrag aan uitbetaalde voorschotten is opgelopen tot bijna 730.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Helmond