Volledig scherm
© stock.xchng

Helmond heeft de meeste jonggehuwden van Zuidoost-Brabant (kaart)

HELMOND - Steeds minder jonge mensen zijn getrouwd. Veertig jaar geleden, in 1976, waren bijna alle mannen en vrouwen van dertig jaar getrouwd. Tien jaar geleden, in 2006, was nog 38 procent van de dertigjarigen getrouwd. Dit jaar is dat nog 31 procent in heel Nederland. In Zuidoost-Brabant springt Helmond eruit. Daar is bijna 11 procent van de 30-minners getrouwd. In Heeze-Leende en Nuenen is dat met 5,3 procent het laagst.

De meeste twintigers (70 procent) die ongehuwd samenwonen willen wel. De reden is vaak 'het bevestigen van de relatie', de aanwezigheid van kinderen of de kinderwens voor de toekomst. Veel mannen zeggen te willen trouwen omdat hun partners willen trouwen. Het laagste percentage getrouwde jongeren vinden we in de gemeenten Rozendaal (1,1 procent), Bloemendaal (2,5) en Laren (2,7). De meeste getrouwde jongeren wonen in de Biblebelt.

Het aandeel van de bevolking dat getrouwd is blijft dus afnemen, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Klik op de bovenste kaart voor de cijfers in Zuidoost-Brabant.
De onderste kaart geldt voor het hele land.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrouwen uit Helmond, Riethoven en tientallen anderen gechanteerd door Tinderafperser
    video

    Vrouwen uit Helmond, Riethoven en tientallen anderen gechan­teerd door Tinderaf­per­ser

    WOU - Tientallen jonge vrouwen die op datingsites Tinder en Badoo zochten naar een vriendje werden vermoedelijk slachtoffer van een keiharde afperser en zijn vrouwelijke handlangers. Met naaktfoto’s werden ze gedwongen tot seks en het afstaan van geld. Het verspreiden van vele blootbeelden gaf de hoofdverdachte daarnaast aanzien in de lugubere wereld van het ‘exposen’. Een van de vrouwen is volgens de politie afkomstig uit Helmond.

In samenwerking met indebuurt Helmond