Volledig scherm
PREMIUM
Hans Fuchs. © Privébezit

Helmond krijgt basisschoolklas met hoogbegaafden

HELMOND - Hoogbegaafde kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen vanaf augustus in Helmond naar een speciale klas. Kindcentrum De Lindt in Stiphout krijgt een zogenoemde 'Level/Up-klas'. Deze is bedoeld voor slimme kinderen van groep 3 tot en met 8.

Stichting Openbare Basisscholen Helmond heeft dit initiatief genomen. ,,We kennen al de hi-level-klassen, waar kinderen die meer uitdaging nodig hebben één keer in de week naartoe gaan", zegt bestuursvoorzitter Hans Fuchs. ,,Maar er zijn leerlingen die meer nodig hebben. Zo zijn er twintig kinderen in Helmond die voor een volledig hoogbegaafdenklas dagelijks naar Deurne gaan (Leo-onderwijs in D'n Heiakker). We hebben onszelf de opdracht gegeven om 'thuis nabij' passend onderwijs te geven. Naar Deurne rijden vind ik niet 'thuis nabij'."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai
    Video

    Juf Daisy Mertens van De Vuurvogel in Helmond heeft nu al zo veel gehoord in Dubai

    DUBAI - Als ze nu naar huis zou moeten, is het al goed. Gaat ze al terug met een rugzak aan verhalen. Dat zei Daisy Mertens vrijdag tijdens het ochtendprogramma. Maar haar verblijf in Dubai duurt nog een paar dagen. Daar komen nog heel wat ervaringen bij. Met als apotheose de bekendmaking van de beste leraar van de wereld. Dat gebeurt zondag om 19.00 uur plaatselijke tijd (in Nederland 16.00 uur). De juf (31) van basisschool De Vuurvogel in Helmond zit bij de laatste tien.

In samenwerking met indebuurt Helmond