Volledig scherm

Helmond opent speciale winkel voor lange mensen: Pretty Tall

HELMOND - Nieuwe kleding kopen, het is bij lange na geen lolletje voor Christel (46) en Jeroen Visscher (17). Alles wat moeder (1.92 meter) en zoon (2.05 meter) uit de kledingrekken trekken komt standaard lengte te kort. Nog niet zo lang geleden moest de familie uit Bakel (en met hen zo'n beetje het hele zuiden) uren in de auto zitten om een passende outfit bij elkaar te shoppen.

Vanaf zaterdag kunnen ze ook om de hoek terecht. Aan de Veestraat in Helmond opent deze ochtend om 10.00 uur een tijdelijke winkel voor lange mensen: Pretty Tall. Tijdelijk, omdat eigenaresse Inez Scheper (1.90 meter) eerst af wil wachten hoe het gaat lopen voor ze de huur verlengt.

Het is Schepers derde filiaal van haar kleding- en schoenenwinkel voor lange mensen en hen die op grote voet leven. Na Apeldoorn en Hoofddorp wil ze ook haar klantenkring in het zuiden van het land tegemoetkomen, vertelt ze terwijl ze dozen met extra lange spijkerbroeken uit staat te pakken.

Voor de familie Visscher is de winkel erg welkom. "Je kunt wel via internet van alles bestellen, maar je wil het toch passen. Aanraken. Kijken hoe het staat", vertelt Christel. "Mijn grootste struikelblokken? Broeken en truitjes zijn altijd te kort. Daarom draag ik er vaak lange laarzen en jasjes overheen, dan valt het niet op."

Lees meer in de papieren krant van zaterdag of via de e-paper.