Volledig scherm
FC Twente-supporters willen vrijdagavond massaal naar Helmond. © ANP

Helmond Sport blokkeert kaarten Twente-fans

Helmond Sport heeft tickets geblokkeerd van FC Twente-supporters, die een kaartje hebben gekocht voor de wedstrijd van vrijdagavond. Een woordvoerder van de club bevestigt dat Twente-fans zijn geweerd, maar wil daar verder niet op ingaan.

Officieel heeft Twente 350 kaarten kregen van Helmond Sport. Dat uitvak is volledig uitverkocht. In de voorbije week werd duidelijk dat de vraag naar kaarten onder Twente-supporters veel groter was dan het beschikbare aantal. Veel Tukkers kochten daarom tickets voor andere vakken. Vorige week werd bekend gemaakt dat voor het duel een buscombi geldt.

Probleem

Lucas Fransen, voorzitter van de Vriendenkring van Twente, meldde deze week al dat geringe aantal kaarten voor uitwedstrijd een probleem gaat worden dit seizoen. Ondanks de actie van Helmond Sport is de verwachting dat er nog altijd veel Twente-supporters in het stadion aanwezig zullen zijn.

Prima voorbereiding

De animo voor de wedstrijd van vrijdagavond is groot, zo laat de woordvoerder van Helmond Sport weten. ,,Het is de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, Helmond Sport heeft een prima voorbereiding gedraaid en de komst van FC Twente speelt ook een rol. Dit is met alle respect toch een andere wedstrijd dan Telstar of Almere City. We krijgen niet elke week zo'n club op bezoek.''

In samenwerking met indebuurt Helmond