Het jaarlijkse gala van Helmond Sport bezorgt sponsors waarschijnlijk meer plezier en genoegdoening dan de gang van zaken rond de nieuwbouw van het stadion.
Volledig scherm
PREMIUM
Het jaarlijkse gala van Helmond Sport bezorgt sponsors waarschijnlijk meer plezier en genoegdoening dan de gang van zaken rond de nieuwbouw van het stadion. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Helmond Sport-sponsors zetten Stienen klem

HELMOND - Een groep sponsors voerde de druk op Helmond Sport-voorzitter Frans Stienen de laatste tijd flink op. Nu hij is vertrokken, blijven zij zich zorgen maken over het aantal vierkante meters dat de club in het nieuwe stadion krijgt. ,,De plannen die er nu liggen, daar kun je als club niks mee.”

Het heeft de laatste maanden flink gedonderd binnen de muren van het SolarUnie Stadion van Helmond Sport. Een groepje sponsors zette voorzitter Frans Stienen afgelopen week voor het blok: als het bestuur met de geplande vierkante meters voor het nieuwe stadion in zou stemmen, dan zouden de sponsors ermee stoppen. ,,Wat wij aan vierkante meters zouden krijgen in dat stadion, daar kan je als club niks mee”, zegt een van de prominentste sponsors, die liever niet met zijn naam in de krant wil. Hij is sinds enkele seizoenen verbonden aan Helmond Sport.

In samenwerking met indebuurt Helmond